Recepty, kde je masť
Polievka ragú s hubami
Drobky uvaríme namäkko,
medzitým na masti upražíme
cibuľu a po pridaní
húb a ostatnej zeleniny
všetko udusíme
v malom množstve vody....
Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...
Dusená kapusta s karfiolom
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme...
Kapor na zemiakoch
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...
Polievka ragú s hubami
Drobky uvaríme namäkko, medzitým na masti upražíme cibuľu a po pridaní húb a ostatnej zeleniny všetko udusíme v malom množstve vody....
Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...
Dusená kapusta s karfiolom
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme...
Kapor na zemiakoch
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...