Bravčový bôčik so šampiňónmi

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

150 g
50 g
500 g
125 ml
125 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.

  2. 2

    Pokrájaný bôčik opečieme na masti na panvici. Na druhej panvici roztopíme maslo, pridáme pokrájané huby a opekáme 5 – 8 minút. Potom zalejeme huby vínom a smotanou na varenie a premiešame.

  3. 3

    Všetko preložíme do vymasteného pekáča, posypeme postrúhaným syrom a dáme zapekať pri teplote 200 oC asi 15 minút až do vzniku zlatožltej kôrky.

  4. 4

    Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha