Postup
-
1
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.
- 2
Postupne pridávame vymiešanú zmes, zvyšok mlieka, vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť ešte dva razy, bude vláčnejšie.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Pokrájame na štvorce, naplníme tvarohovou plnkou a vytvarujeme malé bochníčky. Namáčame ich hladkou stranou do vajec rozšľahaných s troškou mlieka a potom do posýpky.
- 4
Poukladáme ich na vymastený plech a necháme ešte pol hodiny kysnúť. Upečieme v stredne teplej rúre. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
- 5
Tvarohovú plnku pripravíme tak, že všetky suroviny (tvaroh, cukor, hrozienka, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhaná citrónová kôra) dobre zmiešame.
- 6
Posýpku pripravíme tak, že zo surovín (hladká múka, tuk, žĺtok, strúhaná citrónová kôra, vanilkový cukor) vypracujeme tuhé cesto a postrúhame ho na jemnom strúhadle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu