Ukrajinský boršč

redakcia - fotkaredakcia, 13. júla 2009

Suroviny

200 g
100 g
100 g
100 g
200 g
2 ks
2 PL
40 g
 strúčik
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme.

  2. 2

    Červenú repu nakrájame na rezance a udusíme na polovici masti spolu s paradajkovým pretlakom a trochou octu.

  3. 3

    Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky. Vložíme očistené a nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu, bobkový list, olúpané paradajky a mleté čierne korenie.

  4. 4

    Všetko spolu uvaríme domäkka, primiešame nakrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotreným cesnakom.

  5. 5

    Do porcií na tanier pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a nakrájanú pažítku. Polievka musí byť hustá.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Polievky, Varené, 50 polievok

Diskusia k receptu