Jelení guláš

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009
Jelení guláš

Suroviny

800 g
100 g
2 PL
2 strúčiky
3 ks
2 ks
1 PL
1 PL
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a majorán.

  2. 2

    Za občasného miešania dusíme do mäkka. Postupne pridávame rozomletý cesnak, pokrájané paradajky a papriky. Podlievame vodou.

  3. 3

    Na záver prilejeme červené víno, jemne zahustíme múkou a dochutíme lyžicou slivkového lekváru.

  4. 4

    Podľa chuti pridáme zmes korenia na divinu. Podávame so zemiakovou knedľou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Vymazať
Usmažiť nadrobno nakrájanú údenú slaninku (100 g) a nemusí sa dať masť. Keď sa začne dusiť mäso, pridám vcelku zeleninu (2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru). Keď je mäkká, rozmixujem a nemusím zahusťovať múkou. Tiež to dodá lepšiu divinovú chuť.
Vymazať
Dnes som varila tvoj ohromný,jelení guláš.Zlákal ma recept,v ktorom uvádzaš ako pochutinu v jedle,slivkový lekvár.Minule v relácii Servítka,varila Danica Kleinová -reportérka a tiež pridávala do guláša víno a slivkový lekvár.Našla som tvoj recept na vareche.Ingrediencie mi vyhovovali a preto som sa s chuťou pustila do prípravy.Guláš bol výborný! Prikladám aj foto.Ďakujem za recept.


Pridaj komentár k receptu: