Jelení guláš

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009
Jelení guláš

Suroviny

800 g
100 g
2 PL
2 strúčiky
3 ks
2 ks
1 PL
1 PL
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a majorán.

  2. 2

    Za občasného miešania dusíme do mäkka. Postupne pridávame rozomletý cesnak, pokrájané paradajky a papriky. Podlievame vodou.

  3. 3

    Na záver prilejeme červené víno, jemne zahustíme múkou a dochutíme lyžicou slivkového lekváru.

  4. 4

    Podľa chuti pridáme zmes korenia na divinu. Podávame so zemiakovou knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
26bodiek
vyzerá to úžasne.. divina je úžasná.. zaujímal by ma recept na zemiakové knedle... nikdy som ich neskušala robiť, myslím že je najvyšší čas vyskúšať...
Vymazať
modrykamen
Usmažiť nadrobno nakrájanú údenú slaninku (100 g) a nemusí sa dať masť. Keď sa začne dusiť mäso, pridám vcelku zeleninu (2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru). Keď je mäkká, rozmixujem a nemusím zahusťovať múkou. Tiež to dodá lepšiu divinovú chuť.
Vymazať
majo51
doporučujem zahustiť nastrúhaným perníkom z vianoc a na tanier trochu čerstvo nastrúhaný chren.
Vymazať
tatranka
Dnes som varila tvoj ohromný,jelení guláš.Zlákal ma recept,v ktorom uvádzaš ako pochutinu v jedle,slivkový lekvár.Minule v relácii Servítka,varila Danica Kleinová -reportérka a tiež pridávala do guláša víno a slivkový lekvár.Našla som tvoj recept na vareche.Ingrediencie mi vyhovovali a preto som sa s chuťou pustila do prípravy.Guláš bol výborný! Prikladám aj foto.Ďakujem za recept.