Francúzska polievka s cibuľou

redakcia - fotkaredakcia, 19. júna 2009
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
60 g
100 g
100 g
30 g
600 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme bielym vínom a horúcim vývarom, pridáme korenie, rascu a necháme 2 - 3 minúty variť.

  2. 2

    Časť bagety nakrájame na drobné kocky a rovnako aj polovicu syra. Oboje potom vložíme do polievky a bez miešania necháme vo vriacej polievke rozpustiť.

  3. 3

    Zo zostatku bagety nakrájame plátky, potrieme ich maslom a posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom. Polievku podávame so syrovými bagetkami a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

Vymazať
masa80
Tuto polievku robím, ale bez vína a provensálskeho korenia. Chutí mojim detom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia