Postup
-
1
Kaleráb očistíme a postrúhame nahrubšie. V hrnci roztopíme masť, pridáme kaleráb, posolíme a chvíľu podusíme.
- 2
Potom zasypeme múkou, zamiešame a zalejeme vodou. Necháme zovrieť. Do misky dáme roztopiť masť, pridáme vajce, soľ a petržlenovú vňať.
- 3
Zamiešame a postupne pridávame krupicovú múku, kým nezískame stredne tuhé cesto, z ktorého lyžičkou hádžeme do vriacej polievky halušky. Polievku varíme dovtedy, kým halušky nebudú uvarené.
- 4
Do hotovej polievky zamiešame posekanú petržlenovú vňať. Na zlepšenie chuti môžeme namiesto soli dať do polievky vegetu alebo kocku bujónu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu