Kalerábová polievka s krupicovými haluškami

redakcia - fotkaredakcia, 11. júla 2009

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kaleráb očistíme a postrúhame nahrubšie. V hrnci roztopíme masť, pridáme kaleráb, posolíme a chvíľu podusíme.

  2. 2

    Potom zasypeme múkou, zamiešame a zalejeme vodou. Necháme zovrieť. Do misky dáme roztopiť masť, pridáme vajce, soľ a petržlenovú vňať.

  3. 3

    Zamiešame a postupne pridávame krupicovú múku, kým nezískame stredne tuhé cesto, z ktorého lyžičkou hádžeme do vriacej polievky halušky. Polievku varíme dovtedy, kým halušky nebudú uvarené.

  4. 4

    Do hotovej polievky zamiešame posekanú petržlenovú vňať. Na zlepšenie chuti môžeme namiesto soli dať do polievky vegetu alebo kocku bujónu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Polievky, Varené, 50 polievok

Diskusia k receptu

Vymazať
adrianal
miesto masti robená na oleji, a musím povedať, že chutná. konečne niečo iné v jedálničku..odporúčam:-)
Vymazať
motyka
Je veľmi jednoduchá, rýchla príprava a je super. Ja ju robím na troche masla a krupicové halušky: vyšľahám vajíčko, pridávam postupne detskú krupicu, trošilinku oleja. Nakoniec pridám petržlenovú vňať a 1 kávovú lyžičku PrDP. Nechám asi 10 minút počkať a čajovou lyžičkou dávam do polievky. Máte záruku, že sa Vám v haluškach neurobí žiadny tvrdý zákal.