Banícky bravčový rezeň

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

4 ks
125 ml
30 g
40 g
10 g
120 g
10 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

  2. 2

    Potom ich zalejeme vývarom z kostí, prikryjeme pokrievkou a udusíme. Keď sú mäkké, pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť.

  3. 3

    Plnka: surové bravčové mäso pomelieme, pridáme opraženú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, vajce a podľa potreby strúhanku. Premiešame.

  4. 4

    Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
kecupicek
Žeby si tí baníci takto maškrtili? Tento postup mi pripomína niečo také čo sme volali- Španielsky vtáčik-, lebo neviem, či baníci netúžili po čerstvom vzduchu ako vtáčik, ktorý ich mal varovať pred plynom v bani. Ale je to chutné!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia