Držková polievka

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

1 kg
3 ks
1500 ml
1 PL
30 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny.

  2. 2

    Zvlášť na panvici rozpustíme masť a speníme na nej nadrobno pokrájanú zvyšnú cibuľu, pridáme múku a urobíme tmavšiu zápražku s červenou sladkou paprikou.

  3. 3

    Zalejeme precedeným vývarom z držiek, kostí a paprčiek. Pridáme rascu, čierne korenie a podľa chuti štipľavú papriku. Varíme spolu ešte pol hodiny.

  4. 4

    Až nakoniec do hustého vývaru pridáme nakrájané držky, dochutíme majoránom, rozotreným cesnakom a trochou sušeného alebo čerstvého nastrúhaného zázvoru. Nevaríme dlhšie ako 5 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
janozmyjavy
Mám tie isté ingrediencie ale iný postup. Pridám ho do Varecha sk. Ak ju chcete ochutnať, tak ju varím v kotloch cez folklórne slávnosti na jarmoku v Myjave, ktoré sú každoročne v júni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia