Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

250 g
250 g
1 strúčik
2 PL
600 g
2 pl




Postup

  1. 1

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Zmes dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z tejto zmesi si sformujeme guľky a uvaríme ich v rajčinovej omáčke.

  3. 3

    Omáčka: rajčiny umyjeme, nakrájame nadrobno a uvaríme ich v osolenej vode. Po uvarení ich rozmixujeme a pretrieme cez sito.

  4. 4

    Z masti a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme pretreté uvarené rajčiny. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom.

  5. 5

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi. Na tanieri omáčku dozdobíme kopčekom kyslej smotany

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia