Postup
-
1
Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
Zmes dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z tejto zmesi si sformujeme guľky a uvaríme ich v rajčinovej omáčke.
- 3
Omáčka: rajčiny umyjeme, nakrájame nadrobno a uvaríme ich v osolenej vode. Po uvarení ich rozmixujeme a pretrieme cez sito.
- 4
Z masti a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme pretreté uvarené rajčiny. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom.
- 5
Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi. Na tanieri omáčku dozdobíme kopčekom kyslej smotany
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu