Šošovicová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. júla 2009

Postup

  1. 1

    Šošovicu deň pred varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju v tej istej vode osolíme, uvaríme s bobkovým listom, korením a celou cibuľou.

  2. 2

    Múku speníme na masti a zalejeme kyslou smotanou, vymiešame na hladkú kašičku a pridáme do hrnca s šošovicou.

  3. 3

    Nakoniec pridáme 2 PL octu a podávame. Do taniera s polievkou môžeme dať PL kyslej smotany.

Diskusia k receptu

Vymazať
viri
ja polievku nezahusťujem múkou, ale na toške oleja alebo masti popražím cibuľku, pridám červenú papriku a zalejem trochou vody, povarím a vlejem do šošovice uvarenej vo vode a mlieku. Je jemná, diétna. Skuste!