Slepačia polievka so zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 9. júla 2009

Suroviny

15 dcl
40 g
60 g
60 g
100 g
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme hodinu. Potom sliepku vyberieme, mäso vykostíme, kosti vložíme späť do vývaru a varíme ďalej.

  2. 2

    Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na masti, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu a zeler, opražíme a primiešame karfiol rozobraný na ružičky spolu so zeleným hráškom.

  3. 3

    Všetko podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú ryžu, mleté čierne korenie, pokrájané mäso, zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme.

  4. 4

    Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Polievky, Varené, 50 polievok

Diskusia k receptu