Postup
-
1
Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme hodinu. Potom sliepku vyberieme, mäso vykostíme, kosti vložíme späť do vývaru a varíme ďalej.
- 2
Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na masti, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu a zeler, opražíme a primiešame karfiol rozobraný na ružičky spolu so zeleným hráškom.
- 3
Všetko podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú ryžu, mleté čierne korenie, pokrájané mäso, zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme.
- 4
Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu