30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1,2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.
- 2
Potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, očistený nakrájaný pór a zeler, olúpané nakrájané paradajky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.
- 3
Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky. Potom okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme.
- 4
Žemľu nakrájame na tenké plátky a opražíme na masti.
- 5
Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu