Hovädzia polievka na taliansky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 9. júla 2009
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
2 ks
4 ks
1/2 PL
 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1,2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.

  2. 2

    Potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, očistený nakrájaný pór a zeler, olúpané nakrájané paradajky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.

  3. 3

    Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky. Potom okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme.

  4. 4

    Žemľu nakrájame na tenké plátky a opražíme na masti.

  5. 5

    Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia