Pečené buchty

redakcia - fotkaredakcia, 6. júla 2009

Suroviny

1 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

  2. 2

    Múku preosejeme, rozmiešame v nej štipku soli, prilejeme kvások, pridáme vajíčka, trochu cukru a masť a vypracujeme vláčne cesto. Dobré je vtedy, keď sa odliepa od misy a robia sa na ňom bubliny.

  3. 3

    Hotové ho posypeme múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Asi po 45 minútach cesto vyklopíme na dosku, rozvaľkáme ho na 1,5 cm hrubý plát, ktorý rozrežeme na štvorce.

  4. 4

    Jednotlivé štvorce plníme slivkovým lekvárom, formujeme buchtičky, ktoré uložíme na vymastený plech – každú osobitne.

  5. 5

    Necháme podkysnúť asi 10 minút, potrieme masťou a pečieme dozlatista. Upečené buchty pred podávaním obaríme vo vriacej vode, vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, medom, posypeme orechmi alebo makom s cukrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jozka2
mozu byt vyborne obarene a posypane makom ako nahrada za bobalky,len este naplnene.Urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia