Masť

Masť ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Polievka z diviny s hubami

    Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu a cesnak. Uvaríme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Gulášová polievka s paradajkami

    Mäso nakrájame na malé kúsky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a opražíme. Okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, osolíme, podlejeme a udusíme takmer domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Hovädzia polievka na taliansky spôsob

    Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.

  • Recept bez obrázku

    Pečené buchty

    Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Polievka ragú s hubami

    Drobky uvaríme namäkko, medzitým na masti upražíme cibuľu a po pridaní húb a ostatnej zeleniny všetko udusíme v malom množstve vody.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska pečeňová pochúťka

    Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska roštenka

    Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska teľacia polievka

    Nasekané kosti varíme asi 2 hodiny a precedíme ich.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska srnčia polievka

    Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na čínsky spôsob

    Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu postáť. V rozpálenej masti opražíme cukor, pridáme pripravenú cibuľu, huby a na rezance nakrájanú šunku. Opražíme a premiešame...

  • Recept bez obrázku

    Dusená kapusta s karfiolom

    Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a sójovú omáčku. Osolíme, podlejeme a udusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Kapor na zemiakoch

    Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a rascou. Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska polievka s cibuľou

    Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme bielym vínom a horúcim vývarom, pridáme korenie, rascu a necháme 2 - 3 minúty variť.

  • Recept bez obrázku

    Filé na dánsky spôsob

    Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky. Očistené pokrájané šampiňóny udusíme na masle. Potom si pripravíme omáčku zo zápražky zo 40 g masti a 40 g múky, ...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist