Foto: diabambulka
U nás veľmi obľúbená polievočka :-)))
porcií
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
|
|
1 čajová lyžička |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
2 strúčiky |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Na masti orestujeme na kocky nakrájenú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mletú rascu spolu s mletou červenou paprikou a nakrájanou kyslou kapustou. Všetko spolu dobre premiešame a chvíľku orestujeme. Zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, nové čierne korenie, bobkový list, namočené huby aj s vodou v ktorej boli namáčané a klobásu. Varíme 30 - 40 minút. V druhom hrnci sii uvaríme na kocky nakrájané zemiaky, ktoré pridáme do polievky zhruba po 30 minútach, spolu s vodou v ktorej sme zemiaky varili. Pridáme smotanu a podľa chuti dosolíme, alebo dokyslíme vodou z kyslej kapusty a ešte chvíľku všetko spolu varíme. Na konci klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska a vrátime naspäť do polievky.
- 2
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu