Ovocný koláč 6x inak fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. mája 2011
Ovocný koláč 6x inak (fotorecept)
Foto: evusik

Za tie roky čo som vydatá som si nahonobila dosť všelijakých plechov a foriem na pečenie, ale veľký, hlboký plech na koláč mám len Zobraziť celý popisZa tie roky čo som vydatá som si nahonobila dosť všelijakých plechov a foriem na pečenie, ale veľký, hlboký plech na koláč mám len jeden. Ten sa mi ale neviem prečo zvlnil a koláč v ňom je na jednom konci asi 8cm vysoký a na druhom 1cm. Skrátka nepoužiteľný. No a keď som chcela upiecť náš obľúbený, super rýchly ovocný koláč musela som nájsť nejakú vhodnú alternatívu. A vymyslela som si šesť malých koláčikov, každý iný :-)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2,5 hrnčeka, hrnček = 2,5 dl
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 ks
1 ks
Posýpka:
1 PL
2 PL
1 PL
ovocie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ovocie, čerstvé, mrazené, kompótované... hrozienka, orechy.... a zapekacie misky

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: v mlieku rozmiešame vajíčka. Múku a prášok do pečiva preosejeme pridáme vajíčkové mlieko, cukor, olej a všetko dobre premiešame. Cesto rozdelíme do šiestich zapekacích misiek.

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto v každej miske obložíme iným druhom ovocia. Napr. do jednej misky dáme orechy, krížalky jabĺk....

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme zmiešaním bravčovej masti (masla), hrubej múky a cukru.

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    alebo dáme hrozienka a ríbezle....

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a čo nám zostane to dáme do poslednej misky.

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    misky spodný rad z ľava: - hrozienka, marhule - ríbezle, hrozienka - jahody hrozienka - horný rad z ľava: - mix ovocia - orechy, jablká - hrušky, škorica -

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pečieme na 180°C asi 30 minút. Urobíme test špajdlou, ak sa cesto nelepí koláče sú upečené.

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto môžeme urobiť každému koláčik aký má rád....

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo sa jednoducho zbaviť zbytkov ovocia z mrazničky pred začiatkom novej sezóny tak ako som to urobila ja :-)

    Ovocný koláč 6x inak (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto pečenie sa mi páči, odpadá dilema - aký ovocný koláč dnes urobiť - taký, či onaký, lebo môžme spraviť viac druhov. Ibaže namám také misky na zapekanie, musela by som to upiecť na jednom plechu a dať ovocie po častiach, to by nebolo ono. Aké veľké sú tie misky?
ola111
Tento koláč volám oleják,je chutný a rýchly.Ten nápad s miskami sa mi
veľmi páči,koláč šiestich chutí,super,musím sa popozerať po zapekacích
miskách.
stania
Pači sa mi to, aj ja mam zbytky rôzneho druhu ovocia v mrazničke, nektoreho bolo priliž malo ineho veľa a tento tvoj napad je super, diky.Pustim sa do vyprazdňovania mrazničky
gubics
Nemusíte mať na každý druh ovocia iný pekáč. Ten pekáč čo máte doma rozdelíte s poskladaným niekoľko vrstvovým alobalom na menšie časti,(kolmo postaviť na spodok pekáča) a už môžete realizovať tento šikovný recept. Ja som to už niekoľkokrát vyskúšala ,keď som mala menšie množstvo ovocia, a chcela som ho naraz zúžitkovať.
evusik
@evanaaa tie misky majú rozmer 17 x 11 cm a vysoké sú 4cm. Kúpila som ich kedysi v Tescu a neboli ani drahé. Ale samozrejme, že na takýto koláč sa dá použiť aj veľký plech a nemusí byť ani rozdelený.... ja som sa len trochu hrala a bola som zvedavá čo z toho vzíde, pretože tieto misky som doteraz využívala len na zapekané cestoviny, mäso so zemiakmi a pod., sladké som v nich ešte nerobila, toto bola premiéra ale určite nie naposledy. Sme len dvaja a keď spravím s polovičnej dávky to bude pre nás akurát :-)
jerica
@evusik pekné s dobrým nápadom hodný dať do denníka Pravda v piatkovej prílohe varecha kde sú zverejnené recepty a nápady našich varecháčiek . Keď budem robiť osúch určite si vyskúšam Tvoju ponuku "podľa vlastného výberu" :-))
janger
@evusik , tak toto je este krajsie, ako na velkom pekaci! A das kazdemu, co ma rad :-).
kata50
Tie najlepšie nápady vznikajú, keď sme v problémoch...:-))
tatranka
Ten tvoj nápad v miskách je ohromný.Pohostiť sa za každým inou chuťou koláčika.... no príma!
sovka62
Toto je môj obľúbený recept na rýchle pečenie a tiež ho robím na rôzne spôsoby, ale vždy na celý plech. Okrem tých variant, čo si ukázala robievam aj perníkový, namiesto PDP dám kypriaci prášok do perníka + trošku škorice a polejem čokoládou, alebo do hotového zamiešam 150 g kokosu a je kokosový, prípadne časť zafarbím kakaom a máme mramorový. Výborný recept, spravíš podľa neho úplne všetko.
evusik
@sovka moja reč.... je to rýchly koláč, je ho veľa a dá sa obmieňať. Keď boli deti malé robievala som ho častejšie práve pre nedostatok času a deti ho mali radšej ako koláč s kysnutého cesta. S kakaom aj kokosom robievam aj ja, ale perníkový som ešte neskúšala... možno ešte niekto pridá iné varianty :-)
tothka
@evusik ten koláčik a v toľkých obmenách je jednoducho super a keď je k tomu aj "hrnčekový" tak je u mňa bez konkurencie. Občas do takéhoto pridám ovocie rozmiešané priamo do cesta. Tiež je to dobré.
altyn
Geniálne! Za takýto zlepšovák by si mala dostať nejakú cenu! Tvoji hostia a samozrejme aj rodina, ťa musia za toto milovať. Každý si nájde čo má rád... :-)))))))
modrykamen
Prečo som na tento recept nenaďabil už dávnejšie? Pri rôznych chutiach mojich detí a vnukov ako stvorený. Jeden je to a druhý "tohle"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia