Flámske mäso na pive

peter64 - fotkapeter64, 9. mája 2011

tento recept som získal od kamarátovej mamy

Suroviny

600 g
100 g
30 g
2 ks
2 strúčiky
20 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme ho na rozpraženej pokrájanej údenej slanine a masti.Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak rozotrený v soli.Zaprašíme hladkou múkou a popražíme.Zalejeme čiernym pivom,podlejeme vývarom,ochutíme bobkovým listom,tymianom,octom,cukrom a dosolíme.Prikryjeme a dusíme do mäkka.Podľa chuti môžeme krátko pred dohotovením pridať nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Hovädzie robievam, síce nie tak často ako iné mäsá, takto som ešte nerobila. A zmäkne ti, ak tam dáš ocot behom varenie a nie ku koncu? Aj ten tymian by som dala pri konci, ja tak dávam všetky bylinky, až na koniec. Ale iste máš s tým svoje skúsenosti.
agora
myslím, že tymián daný na začiatku to celé pekne prevoní, tak ako u sviečkovej na smotane...
haluska13
Text autora je doslovne okopírovaný z knihy Diár 1991 Špeciality svetovej kuchyne, ktorej autorka Jana Horecká nemá ani potuchy, ako tieto Špeciality skutočne treba pripraviť. Jej "fantázia" je výtvor vtedy ešte komunistickej možnosti klamať ľudí (kniha vyšla v priebehu roka 1990 a bola pripravovaná ešte skôr, keď bol v krajine úplný zmätok).
haluska13
tatranocka
Existuje veľa spôsobov ako sa dá na príspevok odpovedať. Ten Váš rozhodne medzi vychované nepatrí!
tatranocka
@haluska13 pani Horecká by považovala príspevok zo 16:24 za slušný ? Keď niečo kritizujem,tak ponúknem riešenie a nie len rýpnuť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia