Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne fotorecept

jerica - fotkajerica, 25. mája 2011
Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Paradajkovú polievku robievam pokiaľ mám svoju paradajkovú šťavu , paradajky sú už posadené nahadzujú plody nebude núdza spraviť novú šťavičku. Viem je tu Zobraziť celý popis@jerica Paradajkovú polievku robievam pokiaľ mám svoju paradajkovú šťavu , paradajky sú už posadené nahadzujú plody nebude núdza spraviť novú šťavičku. Viem je tu receptov na paradajkovú polievku dosť ,len takú ako robievam som nenašla,samozrejme každý recept má svoje čaro chuti len ja mám rada tú svoju hoci sa nebránim novej chut,možno som zle hľadala.

10-?
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
1,5 L (domáca)
2 PL alebo masť
2 PL
3 ks
1 ks väčše ; nastruhane
 podľa chuti
10-15 ks (tabletky)
  / biele korenie
príloha:
 - druh podľa chuti




Postup

  1. 1

    maslo , múku spravíme bledú zápražku , pridáme postrúhané jablko a klinčeky

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pod stálou teplotou miešame a prilievame vodu pokiaľ sa nám nespraví jemná konzistencia

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prilejem dve sedem decové fľašky paradajkovej šťavy , premiešam

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    málinko bio kečupu , cc. jednu polievkovú lyžicu,viac nie

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ponorným mixérom zmixujem

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ochutnávanie,mám rada sladkú paradajkovú polievku , pridala som ešte 5ks umelé sladidlo spolu ich bolo 15ks

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pre spestrenie chuti pridám biele korenie

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    bolo treba ešte trolinku dosoliť

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    môžeme podávať

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    manžel si dopĺňal bagetkou , ja som si dala šľahačku , len som zabudla cvaknúť foto,nevedela som sa dočkať , taká bola výborná:-)) syr si dávame podľa chuti.

    Krémová PARADAJKOVÁ polievka, rýchlo a chutne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

baculata
Tiez robím zo sedmičiek pretlaku, máme radi dobre rajčinovu, jablko som ešte nepočula, niekedy určite vyskušam, dobrý nápad.
cica2
ja a moja malá ľúbime paradajkovú polievočku a aj tvoj recept sa mi páči, vďaka!:) Krásne aj nafotené!!!
jerica
@cica2 z vlastnej úrody paradajok doma spravený pretlak bez chemikálii aj keď potravinové je polievka pre dieťa ako stvorená.
Tento rok sme nasadili veľmi veľa sadeníc , len aby bolo na pretlak , je dobrý aj ako paradajková šťava na pitie .Stáva sa že nemáš šťavu doporučujem paradajkový džús z dovozu (Taliansko)to ešte by som použila na sós .
cica2
@jerica , veru doma spravený pretlak je najlepší a škoda že tento rok už taký mať nebudeme, preto vďaka za info, niekedy skúsim aj ten džús čo spomínaš
honestka
Jeeejda Jarka, takuto poliecku som jedla iba ked ju varievala sestricka /na dolniakoch/ tiez s dobrou domacou stavickou. Od vtedy mozem o takej iba snivat, lebo z tunajsich paradajok ani ta stava nie je taka ako tam u vas paradajky oslahane slnieckom. Veru ze Dobra odmena ked si sadnes k tanieriku a odvdaci sa ti takouto chutou za drinu, ktoru prevadzas pri ich pestovani.
Ja varim zajtra, ale "len" z konzervovanych talianskych paradajok a ked je to taketo cerstve v pamati, urobim aj s jablckom ako ty.
Fajnotka!
sylvinka
Zaujímavé je v tom to jabĺčko. Takto som ešte nerobila,ale určite vyskúšam.
hannah22
tak s jablčkom som nerobila ale skúsim, ja pridávam do par.polievky aj bobkový list a mrkvu ktorú opražím povarím a postup ako u teba, už sa teším na novinku s jablčkom..... :))
kucharka100
Nepočula som ani ja o jabĺčkach do polievky....ale chuťovo to je isto fajnové, veď do kečupov v lete dávam aj jablká, zeleninu, dokonca aj broskyne...okrem iného. Polievku z rajčín máme radi všetci...dávam do nej syr a keď ho niet, zavarím trošku ryže.
sovka62
Tú paradajkovú šťavu si pamätám z detstva. Mama je robievala veeeľa, tak sa nám občas ušla aj len tak vypiť z pohára, bola naozaj výborná. Polievku robievam zo 100% paradajkovej šťavy (kúpenej, keď vlastné rajčiny na pretlak nemám) skoro rovnako, ale jabĺčko som ešte nedávala. A môže tam byť veru zaujímavé a aj ju trochu zahustí. Tiež mám rada sladkú polievku, aj deti som na takú naučila, ak si ju dajú mimo domu, vždy do nej pýtajú cukor.
Tak vyskúšam podľa teba aj s tým jabĺčkom.
garanco
@jerica , budem opakovať predchádzajúce žienky - nepoznám s jabĺčkom, určite vyskúšam, tiež mám rada sladkú "padarajkovú" polievku. Ja ešte pridávam do malej cibuľky pichnuté dva klinčeky, vyvarím a vyhodím.
(Tiež si robím domácu šťavu.)
jerica
Ďakujem za pekné komentáre k receptu,poviem nič nie je jednuduchšie ako uvariť dobrú paradajkovú polievku tak isto spravím paradajkovú omáčku len jemne zahustím maizenou alebo zemiakovým škorobom .
violetacamorova
Zaujímavá polievka, tiež mám radšej sladšiu paradajkovú polievku a nejako mi aj lepšie sadne na žalúdok, tak si aj u nás v jedálni do ich pridám cukor a potom sa to dá zjesť. Tvoja z domácej šťavy musí byť dobrota a s tým jablkom ..., možno niekedy vyskúšam. Tie kúpne šťavy sú úplne iné.
honestka
polievka vyskusana, osvedcila sa aj u nas to jablko tam dalo velmi dobru chut - robila som ju iba z tomato paste od talianov.
na buduce vyskusam tiez takto ale z pomletych paradajok tiez od talianov, pretoze tie cerstve paradajky co dostat teraz v obchode su takmer nejedle....
hubata
Zaujímavé to jablko, ešte som to tiež nepočula, ale vyskúšame "rapadajkovú povljevku" takto. Namiesto syra dávam pre obmenu tvaroh a je to tiež dobré, môžte vyskúšať kuchareky hlavne pre diétarov alebo celkom maličké detičky.
marianna76
Nooo, zaujímavé s jablkom,to som nevidela ešte... budem sa snažiť tiež spraviť... ukladám si.
vareska1
vyzerá vynikajúco ... a ako píšeš "poviem nič nie je jednuduchšie ako uvariť dobrú paradajkovú polievku" - tak ja som vyskúšala hádam už 5 rôznych receptov, ale ani jeden nam nejak extra nechutil :-( ... toto sa mi ale páči, určite vyskúšam :))
jahodovelizatko
Úžasná polievočka.Milujem paradajkové krémové a toto je špica,hlavne kvôli tomu jabĺčku a škorici.Ja som na konci ešte pridala trošku trstinového cukru a smotanu na šlahanie. Podávala som s opraženým chlebíkom a mozzarellou.Len sa po nej zaprášilo... :)
josifka
pekný receptík, ukladám, skúsim. chcem sa Vás opýtať, tiež mám Mixy mixér, ešte ho neviem úplne ohodnotiť, keďže nevarievam moc. Ako ste s ním spokojná Vy? Ďakujem.
hajajel
Jerica, ďakujem Ti za tento receptík, paradajkovú polievku už ináč ani nevarím, nastrúhala som do nej ešte malý zemiak, haha, asi som sa bála, že nebude dosť krémová, to jabĺčko tam urobí skvelú skvelučičkú chuť, práve som ju dojedla...a jednoducho si zaslúžiš poďakovanie
diabambulka
ahoj jerica, chcem sa spýtať takto môžem robiť aj paradajkovú omáčku ? ako to potom zahustíš, zátrepkou, zásmažkou...možností je veľa...
jerica
@diabambulka , pozdravujem , ty si šikulka, určite si poradíš, môžeš aj zásmažkou , ale ja mám radšej krémové , tak zahusťujem maizenou, ale pozor , len pomaly , radšej po troche ako sa potom chytať za hlavu , že to máš ako puding.Momentálne pečiem dva plechy bublaninu pre deti , nie som pri pc,dúfam, že nie je neskoro s radou.

@jahodovelizatko , síce neskoro,ale aj tak ďakujem.:-)
@josifka prepáč, ušla mi tvoja požiadavka, som spokojná,zatiaľ výborný pomocník.:-)
@hajajel dobre si to vylepšila, vyskúšam aj tak s tvojou skúsenocťou:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia