Vegetová polievočka

milan2 - fotkamilan2, 19. marca 2011
Vegetová polievočka
Foto: milan2

Odporcovia vegety nech tento recept radšej preskočia. Vie to každý – slepačia polievka je najlepší liek na chorý žalúdok ale predovšetkým najlepší prostriedok na Zobraziť celý popisOdporcovia vegety nech tento recept radšej preskočia. Vie to každý – slepačia polievka je najlepší liek na chorý žalúdok ale predovšetkým najlepší prostriedok na návrat z poopičieho stavu. Predstavte si, že sa v takom stave práve nachádzate a Vaša sliepka je mŕtva, alebo je síce živá, ale je v mrazničke, alebo... skrátka nemáte čas sa piplať s nejakou siahodlhou prípravou. Vaše útroby majú PéHá nula a urýchlene sa dožadujú nápravy. Vtedy neostáva nič iné, len ... vegetová polievočka.

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 liter
1 lyžička
2 až 3 lyžičky




Postup

  1. 1

    Hodina H: dáme variť vodu.

  2. 2

    Hodina H + 3 minúty: voda sa varí, pridáme masť a vegetu.

  3. 3

    Hodina H + 5 minút: pridáme rezance.

  4. 4

    Hodina H + 8 minút: vypneme sporák.

  5. 5

    Hodina H + 20 minút: polievočka je zjedená

Diskusia k receptu

marianne69
:-))))))provokater,tusila som,ze neodolas:-))))),ale nech je po tvojom po opici kazda zachrana dobra:-))....
seyo
mne sa páči ten úvod..keď je sliepka buď mŕtva, alebo je síce živá, ale v mrazničke .. :-D
jody
A ja som takúto polievku zbožňovala ako malé decko. Ale buď mala vtedy inú chuť vegeta alebo ja. :-)
tornadolue
:))) Poznám pár ľudí, ktorí s chuťou jedia vifonky. Toto vyzerá byť rovnako rýchle a aj o niečo zdravšie :)
sracz
....... beriem všetkými 21, aj s tým bez nechta! Ďakujem Milan No 2, u mňa si No 1, aspoň čo sa zaháňania "poopičnice" týka! Veľa zdaru!
honestka
pamatam na tieto rychlovky. naviac sme mohli do nich supnut hocijaky zeleninovy vitamin, ktory bol poruke. Ozaj vyzera ako prava...
jegor
ked je cloveka prepadne hlad preco nie
petravoska
My varíme, rýchlu cesnačku proti chrípke. Vodu dáš variť do kanvice. Do taniera potrháš biely rožok. Na PL naleješ magi a položíš ju na rožok tak, aby sa magi nevylialo. Do toho rozpučíš aspoň 2-3 strúčiky cesnaku a preleješ to zovretou vodou s kanvice. Podľa chuti ešte dosolíš a je po chrípke :) Naučil ma to dávno dedo, ale vždy zatiaľ pomohla v najhoršom.
evusik
ja si tiež varím rýchlu cesnačku len tak do misky - horúca voda, magi, cesnak, vegeta, syr na kocky, chlebové krutóny je to sila ktorá zabije každý bacil a navyše je to fantastické.... @milan2 u nás sa takéto poopičné dávali do šálky a pili sa priamo z nej :-)
gman
u nas bola takto vajickova. vsetko je to iste akurat sa do polievky este vmiesalo rozslahane vajce.
milan2
No toto, priznám sa, že som tento recept pridával s veľkými obavami a čakal som hromadu negatívnych ohlasov. Ďakujem tým, ktorí zareagovali aj tým, ktorí chvalabohu nezareagovali.
@petravoska , @evusik práve mám aj ja niečo podobné chrípke, takže dnes určite vyskúšam tú cesnačku.
vladkaku
... včera bol fakt ťažký deň, škoda, že pri tej bujarej Jozefovskej oslave som nesiahla k tejto rýchlej náprave, ale ukladám, ešte si zopár kamoškov - opozdilcov cez týždeň spomenie na môjho Jožinka ... ;-D
bozulka
Vyzerá to pekne,len mi tam chýba niečo zelené alebo kolieska červenej feferonky.Takéto rychlovky sme robievali na slobodárni pred polstoročím,vtedy ešte bujony z Tuzexu a doplnili sa vajíčkom,všetkým chutilo.Milanko,ináč som sa veľmi pobavila (-:)))))))))
nadia56
milan2, ako zachrana a rychlovka je to dobra polievka, vegeta je taka diskutabilna a nie kazdy ju oblubuje, hoci technoogia jej vyroby je dnes ina ako kedysi/snad/,
skusil si si niekedy pripravit takuto expres polievku z miso pasty? pre zaujimavost pridavam link s popisom  www.susi.cz/?patro=7&produkt=33955...

pekny den vsetkym :-)
janadelfi
Moja 87 ročná svokra, ktorá porodila a vychovala 8 detí a varila ozaj božsky, lebo v rodine dvaja mäsiari, cukrárka...... na hodoch sa vždy prehýbali stoly nad všetkým tým jedlom a dobrotami.... tak táto úžasná kuchárka ma šokovala, keď na hody nám vyšla polievka a neušlo sa asi už 50-temu členovi rodiny a v hrnci zostala len hustá..... jednoducho vytiahla bujóny a vegetu, postavila do hrnca vodu a uvarila polievku novú! Žmurkla na mňa a povedala: " Daj na stôl..."
Všetci si pochvaľovali, lebo šak u starenky najlepší chucí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia