Hrašírky fotorecept

jody - fotkajody, 27. mája 2011
Hrašírky (fotorecept)
Foto: jody

Ďalšia variácia na mleté mäso, tentoraz s hrachom. Skúste. :-)

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
3 ks
7 strúčikov
15 dkg
2 PL
2 - 3 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme hrach s vavrínom, nesolíme. Precedíme a vodu môžeme naliať do nejakej zeleninovej polievky. Uvarený hrach necháme ochládnuť.

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a slaninu upražíme na masti. Nebojte sa, že je to mastné, on ten hrach všetko vypije. :-) Bez toho mastného je ten hrach totiž veľmi suchý...

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso, hrach, cibuľu so slaninou, popučený cesnak, koreniny a vajíčka zmiešame dokopy. V prípade potreby hustíme strúhankou.

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fašírky, teda hrašírky obalíme v strúhanke a pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme cca 40 - 50 minút, v polovici pečenia obrátime.

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo ich klasicky vypražíme na panvici.

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s maslovými zemiakmi, cibuľou a horčicou, alebo k nejakému dobrému smotanovému prívarku. Prajem dobrú chuť. :-)

    Hrašírky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

pivonka
To sa i páči. Určite skúsim, len kedy vyskúšam toľko dobrých receptov?
ancicka
tak toto vyskúšam.Mám mleté mäsko v mrazaku,akurat som nad tym rozmýšľala,že asi na nedeľu.
dorisa
Fašírky tiež máme radi, aj s mäsom, aj bez nich. Tento recept sa mi páči. Krasa.
sissi29
škoda že tam ide mäso, myslela som si že sú vegetariánske. ;-)
orchidea
Vyzerajú veľmi lákavo, ukladám si recept a určite aj vyskúšam.
jody
ďakujem všetkým
@enerrgizer , ten jogurt ale zásadne len na tej istej rovnakej fotke... :-)))
hubata
Ja som myslela, že si sa preklepla a mali to byť fašírky, tak som tento recept nejko obchádzala. Ale je to veľmi zaujímavé, ja som počula o takejto kombinácii so ..... šošovicou ale ešte som to neskúšala.
garanco
Vyzerá to veľmi lákavo a zaujímavo, určite urobím!
alexdidi
Vyzerajú naozaj zaujímavo...doteraz som robila podobne, ale namiesto hrachu sójovú drť...vyskúšam....
coldbery
Všetko fajne ingredencie....nemá čo byť zle...určite vyskúšam....:-)))
marienka44
@Jody ,ta slanina je udena alebo nie? Nemoze sa do masy pridat dobra domaca bravcova mast na omastenie? Udena chut by mi prekazala. Recept sa mi paci, ale nemam komu uvarit. :-(
daniela142
Výborný nápad! Mne sa najviac páči pečenie na papieri v rúre, tak to bude s menším množstvom tuku, čo určite ocenia aj moje dcéry.
hubarka35
ukladám super recept-doma hrach moc nechcu inak...no nebudu ani vedet že je v tom hehe....
ancicka
Dnes sme si pochutnávali na fašírkach-hrašírkach.Chutili,fajn!Vdaka za rcp.
pacik
Perfektné, najbližšie vyskúšam :-)
ankad
Urcite su chutne aj s hraskom. Vyskusam.
rea1
robievam fasirky so sojovou drvinou a mletym masom. niekedy aj bez masa. :-) toto urcite spravim, aj tvoj original, s masom, aj hrasirky bez masa, len so sojovou drvinou. uvidime, uvidime. ale recept zneje bajecne. hmmm a zemiakovu kasicku k tomu . . . este dobre, ze sa blizi obed.
gubics
Namiesto mäsa by sa mohlo použiť údené tofu a hneď by z neho bol vegetariánsky pokrm. Ja takéto "fašírky" robím z rôznej zeleniny zo záhrady, len podľa mňa to chce trochu viac okoreniť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia