Foto: jody
Ďalšia variácia na mleté mäso, tentoraz s hrachom. Skúste. :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Uvaríme hrach s vavrínom, nesolíme. Precedíme a vodu môžeme naliať do nejakej zeleninovej polievky. Uvarený hrach necháme ochládnuť.
-
2
Cibuľu a slaninu upražíme na masti. Nebojte sa, že je to mastné, on ten hrach všetko vypije. :-) Bez toho mastného je ten hrach totiž veľmi suchý...
-
3
Mäso, hrach, cibuľu so slaninou, popučený cesnak, koreniny a vajíčka zmiešame dokopy. V prípade potreby hustíme strúhankou.
-
4
Fašírky, teda hrašírky obalíme v strúhanke a pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
5
Pečieme cca 40 - 50 minút, v polovici pečenia obrátime.
-
6
Alebo ich klasicky vypražíme na panvici.
-
7
Podávame s maslovými zemiakmi, cibuľou a horčicou, alebo k nejakému dobrému smotanovému prívarku. Prajem dobrú chuť. :-)
@enerrgizer , ten jogurt ale zásadne len na tej istej rovnakej fotke... :-)))