Pikantné bravčové mäso na čiernom korení fotorecept
Foto: stefanm
Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať.Pridávam to sem pre mladých,začínajúcich domácich kuchárov a kuchárky pretože možnosti využitia takto pripraveného mäsa sú bezhraničné Zobraziť celý popisSkúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať.Pridávam to sem pre mladých,začínajúcich domácich kuchárov a kuchárky pretože možnosti využitia takto pripraveného mäsa sú bezhraničné a možno ho pridať jak k rôznym prívarkom tak ako guláš s knedľou alebo len tak s tarhoňou a kyslou uhorkou a podobne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti opečieme na kocky nakrájané mäso...
-
2
...osolíme a okoreníme ho mletým čiernym korením.
-
3
Krátko podusíme kým sa neodparí voda ktorú mäso po posolení pustí a potom pridáme rozdrvené sušené chilli papričky a ...
-
4
...rozdrvený lisovaný sušený cesnak a petržlenovú vňať.
-
5
Premiešame , ...
-
6
... , prilejeme dva deci vývaru alebo vody, ...
-
7
, ...prikryjeme a ...
-
8
...dusíme do mäkka.Podľa potreby počas dusenia dolievame tekutinu aby mäso neprihorelo.
-
9
Ja som ho pripravoval ako darček manželke na "Deň matiek" ale som zabudol , že zase drží nejakú diétu a tak som musel ...
-
10
... narýchlo pre ňu upiecť kurča!!!...Pivo nebolo,lebo sme deň predtým "ajopekali" a absolútne mi neišlo na chuť!!!Ale mám ho v chladničke a vypijem ho až keď dáme Dánom viac gólov ako oni nám :) .
Diskusia k receptu