Kaša z čerstvého zeleného hrášku

tlustoch - fotkatlustoch, 3. júna 2011

Tento recept som sa naučil od mojej mamky.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg  vylúpaný
 alebo olej
6 strúčikov
za vekú hrsť na zátrepku
4 dcl
3 stredne veľké
3 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vylúpaný zelený hrach nasypeme do vody / bez soli/ varíme do mäkka. Scedíme necháme trochu vychladnuť. Na mäsovom mlynčeku všetok hrášok zomelieme.

  2. 2

    Na veľký pekač dáme masť,do masti dáme na jemno nasrúhaný cesnak, trochu ho opražíme. Nasypeme hladkú múku a zhotovíme zápražku trochu opražíme a rozmiešame ju do hladka s mliekom. Hneď ako začne hustnuť pridáme zomletý hrášok, dôkladne premiešame a pritom dochutíme soľou a čierným korením chvilu povaríme a ukončíme.

  3. 3

    Na drobno pokrájame cibulu dáme na masť a pečieme do zlatova. Túto upečenú cibulu dávame pri podávaní na kašu, ktorú roztiahneme po povrchu. Takto pripravenú hráškovú kašu podávame k pečenej klobáske,ku kabanosu, k pečenému údenému mäsu atď.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hrachovú kašu sa chystám spraviť už dávno,a toto vyzerá byť veľmi dobé,aspoň miniem vlaňajší mrazený hrášok,ukladám
...mám rada aj zo suchého... čerstvý hrášok je však oveľa chutnejší...
...dobrý nápad, pekný recept...
Hrachovú kašu tiež robievam iba zo suchého hrachu,vyskúšam aj podľa teba z čerstvého,nemohol by sa hrášok rozmixovať ponorným
mixérom?