Rýchle a variabilné,podla dostupných surovín v chladničke,špajzi.
Suroviny
2 ks |
|
1,5PL |
|
1PL |
|
1PL |
|
asi 5-7 cm kúsok |
|
1/2 |
|
1 väčšia |
|
|
|
podla počtu stravníkov ako príloha |
|
podla potreby /masť |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso pokrájame na kocky,pridáme omáčky a solamyl,dobre premiešame necháme odležať 20-30 min.Zeleninu si nakrájame na približné kocky ako máme mäso.Na rozohriatú panvicu si dáme trochu oleja,vložíme namarinované mäso.Za stáleho miešania mäso opekáme,keď je opečené zo všetkých srán vložíme zeleninu podla tvrdosti a opekáme,premiešavame.Takto vložíme všetky suroviny prisolíme podla chuti a necháme za občasného premiešania zmäknúť všetkú zeleninu.
- 2
Ryžu si urobíme podla seba.Ja robím nasledovne 1 šálka ryže a 1,5 šálky vody,sol/vegeta,kari korenie na dochutenie.Ryžu si prepláchnem 2-3 krát vo vode,dám do nádoby s hrubšim dnom trochu oleja ,keď je zohriaty pridám ryžu poopekám,zalejem vodou,prisolím/ovegetím dám štipku kari korenia/kajenského korenia.Nechám rozvariť,stíšim plameň varím 10 min.Potom vypnem a nechám odpočinúť 7-10 min.Takže môžme si ryžu pripraviť ešte pred opekaním mäsa a keď skončíme úpravu mäsa ryžu máme hotovú a môžme servírovať.
- 3
Pri tomto recepte je tiež variabilnosť podla dostupných surovín/zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu