Tento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe,keď vnúčata majú prázdniny .Zídeme sa celá rodina a travíme s nimi krásne a nezabudnutelné chvíle.Nevedia Zobraziť celý popisTento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe,keď vnúčata majú prázdniny .Zídeme sa celá rodina a travíme s nimi krásne a nezabudnutelné chvíle.Nevedia sa dočkať ,kedy bude guľaš párty......hlavne tie čo žijú vo Švajčiarsku.Tešia sa na prípravu a ohník pod kotlíkom.Zíde sa nás tam 10-12 ľudi takže aj recept je prispôsobený počtu ľudi aby sa zjedol,lebo sú horúčavy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na kocky.V kotliku zohrejeme masť,pridáme trocha oleja a popražíme na nej cibuľu pokrájanu na kocky.pridáme hovädzie mäso,premiešame,osolíme,pridame rascu,mletu č. papriku a za časteho miešania dusíme vo vlastnej šťave 30-40 minút.Miešame,aby paprika neprihorela,lebo zhorkne.Po 40 minútach pridáme bravčove mäso,popražime ,pridame pokrajaný cesnak a dusíme asi 30 minút.Potom pridame pokrajanú papriku,2 postrúhané zemiaky a dusíme takmer do mäkka.Nakoniec pridame zemiaky na kocky,pokrajané paradajky,zalejeme vodou,vínom a na miernom ohni varíme do mäkka.Guľaš ochutíme majoránkou a odśtavíme. Ponaberáme do mištičiek a poprajeme Dobrú chuť.......
Diskusia k receptu