Francúzsky kačací rilette
			   Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011
		   
		   šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6-8 bobúľ | 
                                                             | 
                                                    
| 10-15 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 malá hrsť čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 hsrť | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml, alebo mäsový | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 KL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou. Pridáme korenie, cibuľky, soľ a varíme na malom plameni asi 45 minút.
- 2
 Potom ho čiastočne priklopíme pokrievkou a dusíme, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená.
- 3
 Necháme vychladnúť a na druhý deň prikoreníme (mäso nesmie byť vysušené). Mäso s masťou ohrejeme, nalejeme do pohára a polejeme masťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu