Francúzsky kačací rilette
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
Suroviny
| 1 kg |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
| 6-8 bobúľ |
|
| 10-15 ks |
|
| 1 malá hrsť čerstvý |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 1 hsrť |
|
| 250 ml, alebo mäsový |
|
| 1 PL |
|
| 1,5 KL |
|
Postup
-
1
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou. Pridáme korenie, cibuľky, soľ a varíme na malom plameni asi 45 minút.
- 2
Potom ho čiastočne priklopíme pokrievkou a dusíme, až kým nie je mäso mäkké a tekutina odparená.
- 3
Necháme vychladnúť a na druhý deň prikoreníme (mäso nesmie byť vysušené). Mäso s masťou ohrejeme, nalejeme do pohára a polejeme masťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu