Cigánske pagáče

tlustoch - fotkatlustoch, 13. marca 2011

Tento recept som dostal spolu s receptom na cigánskú polievku. Tieto jedlá spolu som urobil už veľa krát a mal som stále úspech.

20
porcií
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 dkg
25 dkg mleté
1 kelímok
2 ČL
1 kocka
 teplé
1ČL
3 PL alebo 1PL alebo masť
1 ks,




Postup

  1. 1

    Do pohára dáme teplé mlieko lyžičku soli, lyžičku cukru a rozdrvíme kocku kvasníc.

  2. 2

    Do nádoby preosejeme múku, v strede urobíme jamku do ktorej nalejeme kvások, za ČL soli, kelimok smotany , 3PL oleja alebo 1 plná PL masti a 2 ČL bieleho korenia. Cesto dôkladne vypracujeme a vyberie ho na pomučenú dosku, rozvalkame ho na velkosť plechu, polovicu mletych škvarkov rozložíme na rozvalkané cesto poskladáme ho dôkladne vymiesime, cesto necháme oddýchnuť 15 minút. Znovu rozvalkáme rozložíme druhú polovicu škvarkov, cesto poskladáme rozvalkáme a znovu poskladáme do štvorca ako lístkové cesto. Nechame cesto oddychnuť 20 minut. Po tejto dobe cesto rozvalkame na velkosť plechu. Cesto vložíme do vymasteneho a pomúčeného plechu, už v plechu s nožom narežeme štvorce po dlžke aj šírke podla úvahy. Plech zakrijeme obrúskom a necháme ešte kysnuť 30 minut v teplej miestnosti ,odokrijeme natreme rozmiešaným vajcom a dáme piecť do vopred vyhriatej ruri ,pečieme do zlatista pri teplote 200 stupňov. Tieto pagáče sa môžu konzumovať samostatne,ale sú výborné a doporučujem ich jesť s cigánskou polievkou.

Diskusia k receptu

orchidea
Takže ak dobre čítam, tak to sú štvorcové pagáče... ale zaujímavý nápad, menej roboty ako pracné vykrajovanie. Ukladám si recept.
jarca
Toto je ozaj dobry napad, musim to vyskusat, ukladam do KK.
evusik
včera som ich robila a boli super, zajtra pečiem zase :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia