Tento recept som dostal spolu s receptom na cigánskú polievku. Tieto jedlá spolu som urobil už veľa krát a mal som stále úspech.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do pohára dáme teplé mlieko lyžičku soli, lyžičku cukru a rozdrvíme kocku kvasníc.
- 2
Do nádoby preosejeme múku, v strede urobíme jamku do ktorej nalejeme kvások, za ČL soli, kelimok smotany , 3PL oleja alebo 1 plná PL masti a 2 ČL bieleho korenia. Cesto dôkladne vypracujeme a vyberie ho na pomučenú dosku, rozvalkame ho na velkosť plechu, polovicu mletych škvarkov rozložíme na rozvalkané cesto poskladáme ho dôkladne vymiesime, cesto necháme oddýchnuť 15 minút. Znovu rozvalkáme rozložíme druhú polovicu škvarkov, cesto poskladáme rozvalkáme a znovu poskladáme do štvorca ako lístkové cesto. Nechame cesto oddychnuť 20 minut. Po tejto dobe cesto rozvalkame na velkosť plechu. Cesto vložíme do vymasteneho a pomúčeného plechu, už v plechu s nožom narežeme štvorce po dlžke aj šírke podla úvahy. Plech zakrijeme obrúskom a necháme ešte kysnuť 30 minut v teplej miestnosti ,odokrijeme natreme rozmiešaným vajcom a dáme piecť do vopred vyhriatej ruri ,pečieme do zlatista pri teplote 200 stupňov. Tieto pagáče sa môžu konzumovať samostatne,ale sú výborné a doporučujem ich jesť s cigánskou polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu