Foto: diabambulka
troška inak...
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel a mrkvu očistíme a umyjeme. Kel nakrájame na rezančeky a mrkvu na kolieska. Na rozpálenej masti orestujeme očistenú a nakrájanú cibuľu,
-
2
pridáme kel, mrkvu, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a
-
3
zalejeme vývarom (alebo použijeme kocku bujónu a vodu). Varíme do mäkka.
-
4
Medzitým si pripravíme cestíčko na halušky. Väčší zemiak očistíme a na jemnom strúhadla nastrúhame, vodu vylejeme. Pridáme vajíčko, múku, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
-
5
Z cesta robíme halušky a zavárame do vriacej polievky.
-
6
Na záver môžeme polievku dochutiť prelisovaným cesnakom a 1 čajovou lyžičkou vegety.
Pre nás je polievka základ :-)
Pekný deň, budem rada ak vyskúšate a bude sa vám páčiť :-)))
ďakujem a prajem pekný deň