Foto: fejton1
Je to moje obľúbené jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1 plechovka 360g krájané |
|
1,5 l bujonová kocka |
|
|
|
|
|
|
|
2 stredné nadrobno pokrájaná |
|
|
|
alebo bravčová masť |
|
|
Postup
-
1
Mäso si narežeme na rezne, trochu naklepeme,osolíme okoreníme a necháme trocha odležať.
-
2
V panvici si rozpalíme olej a mäso v ňom krátko opečieme z obidvoch strán, len aby sa zatiahlo a ostalo vnútri šťavnaté. Múkou jemne poprašíme tesne pred pečením z oboch strán.
-
3
Asi takto.
-
4
uložíme na teplé miesto.
-
5
Na lyžici oleja si opražíme cibuľku, stiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.
-
6
Podlejeme vývarom z bujonovej kocky a prikryté dusíme asi pol hodiny.
-
7
Pridáme huby aj zo šťavou, ak treba tak dochutíme korením a soľou a ešte asi 20 min dodusíme.
-
8
Potom mäso vyberieme (mne tam 1 malé ostalo), šťavu zahustíme hladkou múkou a pridáme majoránku.
-
9
Mäso vrátime späť a môžme podavať. K tomuto jedlu sa hodia všetky druhy príloh. Ja som zvolil varené zemiaky a ryžu.
Diskusia k receptu