Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami fotorecept
Foto: petravoska
Výborný nedeľný obed.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Bryndzu vymiešame s olivami, trochou soli a čiernym korením. Zmesou naplníme karé, do ktorého sme si nožom urobili dieru.
-
2
Mäso zašijeme ihlou a niťou.
-
3
Na masti opražíme slaninku a cibuľu a vložíme karé, ktoré sme predtým potreli soľou, aby sa mäso zatiahlo. Mäso preložíme do pekáča a polejeme výpekom. Pridáme rozpučený cesnak, posypeme rascou, podlejeme vodou a vložíme do rúry, kde ho 80 min. pečieme pri 220 stupňoch.
-
4
Upečené mäso vyberieme z pekáča. Šťavu zlejeme do hrnca, uvedieme do varu, pridáme horčicu, chvíľku povaríme, ochutnáme, prípadne dokoreníme. Mäso krájame na plátky poliejeme šťavou a podávame napr. so zemiakovou kašou a nakladanou kapiou alebo inou, čerstvou, zeleninou.
Diskusia k receptu