Foto: mariaklara
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ale my ich máme radi s cibuľkou. Takéto halušky sa Zobraziť celý popisJe to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ale my ich máme radi s cibuľkou. Takéto halušky sa môžu podávať aj s kyslou kapustou.
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
600 g |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
asi 200- 300 ml podľa potreby |
|
|
|
250 g |
|
750 ml domáci |
|
2 - 3 ks veľka |
|
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Zemiaky očistíme, postrúhame.
-
3
Pridáme múku, mlieko, vajce, soľ a vodu podľa potreby.
-
4
Všetko spolu premiešame, cesto máme hotové.
-
5
Na sporák dáme vodu, keď trochu vrie, osolíme. Na lopárik preložíme cesto a do vody hádžeme halušky.
-
6
Voda nesmie veľmi vrieť, aby sa nerozvarili. Opatrne premiešame, keď vyplávajú hore, vyberieme ich.
-
7
Opláchneme pod studenou vodou, necháme chvíľku odkvapkať a potom pokvapkáme spustenou masťou.
-
8
Halušky polejeme bryndzou, posypeme cibuľkou a podávama s kefírom. " Dobrú chuť ! "
Halušky museli byť teplé a jedli sa z jednej misky či v dome alebo v poli.
Je to naše národné jedlo, ktoré vynašli naši predkovia, bolo rýchle a lacné. No dnes si originálnu bryndzu môže dovoliť len solventný človek a bryndzové náhrady nemajú tú pravú chuť.
@marienka , nestavaj sa negatívne k tomuto receptu, čo tak, keby si vyskúšala recept aj od @mariakl áry, a potom ho komentovala, tu si odovzdávame svoje skúsenosti a záleží na nás či to vyskúšame, alebo nie!Prečo nedáš recept, na tvoje halušky, na varechu aj ty?