Recepty, kde je ks
Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...
Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...
Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.
Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....
Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...
Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...
Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....
Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na
slanú maškrtu....
Jednoduchý banánový koláč bez lepku
Po Vianociach a novoročných sviatkoch sa nám asi nechce opäť tráviť veľa času pri sporáku....
Ryža biryani s kuracím mäsom
Objavte tradičné jedlo z Ománu. Ryža biryani sa pripravuje s mäsom, jahňacím alebo kuracím, ...
Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr
artičokový krém....
Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....
Pistáciové crinkles
Maslo a bielu čokoládu necháme roztopiť a trochu vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme ručným mixérom spolu s kryštálovým,...
Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou
afrických korenín....
Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....
Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou
Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych....
Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.
Gömbe - slané turecké múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta Tokat. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia....
Kakaová roláda z bielkov
Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu.
Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.
Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi
syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....
Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku a zmiešame ich s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24...
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre!
Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté...
Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút....
Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou....
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v
období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období
a pomerne často....
Cestovinový šalát so šunkou a pórom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Pór nakrájame na tenké kolieska,...
Ľahký jablkový koláč
Ak chcete potešiť milovníkov jabĺk,
neváhajte a chutný svieži koláč
upečte.

Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...

Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...

Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...

Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....

Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....

Jednoduchý banánový koláč bez lepku
Po Vianociach a novoročných sviatkoch sa nám asi nechce opäť tráviť veľa času pri sporáku....

Ryža biryani s kuracím mäsom
Objavte tradičné jedlo z Ománu. Ryža biryani sa pripravuje s mäsom, jahňacím alebo kuracím, ...

Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Pistáciové crinkles
Maslo a bielu čokoládu necháme roztopiť a trochu vychladnúť. Vajcia vyšľaháme ručným mixérom spolu s kryštálovým,...

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou
Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Gömbe - slané turecké múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta Tokat. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia....

Kakaová roláda z bielkov
Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu.

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku a zmiešame ich s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24...

Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre!
Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté...

Cícerový šalát s chrumkavou syrovou tortillou
Fantastická a lahodná rýchlovka, ktorú doma pripravíte za pár minút....

Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou....

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

Cestovinový šalát so šunkou a pórom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Pór nakrájame na tenké kolieska,...

Ľahký jablkový koláč
Ak chcete potešiť milovníkov jabĺk, neváhajte a chutný svieži koláč upečte.