45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
160 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
60 g mleté |
|
60 g mletý |
|
60 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 štipka |
|
2 štipky |
|
z 1 pomaranča |
|
0,5 dl |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme so 60 g cukru. Pridáme olej a mlieko.
- 2
Zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a vanilkový cukor.
- 3
Do múčnej zmesi pridáme zamiešané žĺtky s olejom a mliekom, riadne premiešame, pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, rum nedávam vždy...
- 4
Vymiešame bielky so štipkou soli potom pridáme zvyšných 100 g cukru a vyšľaháme do hustého snehu.
- 5
Hustý sneh premiešame metličkou s cestom.
- 6
Cesto rozdelíme na dve časti do jednej časti pridáme mletý mak do druhej mleté orechy.
- 7
Do maslom vymastenej a krupicou vysypanej formy nalejeme makové cesto, potom orechové a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 45 minút podľa rúry.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu