Tak málo ingrediencií stačí na tak fajnový obed. Myslím si, že keď ho pripravíte podľa tohto receptu, inak ho už ani robiť nebudete. Zobraziť celý popisTak málo ingrediencií stačí na tak fajnový obed. Myslím si, že keď ho pripravíte podľa tohto receptu, inak ho už ani robiť nebudete. Tak poďme na to, bude to rýchlovka. ;-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme ich variť do osolenej vody.
- 2
Do vriacej osolenej vody dáme variť fliačky. Ja to množstvo robím od oka, ale stane sa mi, že nimi potom môžem nakŕmiť všetkých susedov :)
- 3
Nakrájame si jednu cibuľu, ktorú opražíme na troche oleja a masla.
- 4
Keď ju máme pekne do zlatista opraženú, tak ju zasypeme mletou červenou paprikou. Dávame však pozor, aby nezhorkla.
- 5
POZOR! Tu je to tajomstvo šťavnatého granadíru, ktoré zabezpečí, že granadír nebude suchý. Cibuľovo-paprikovú zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dl), osolíme a necháme chvíľu povariť. Kto by chcel môže ešte pridať aj čierne mleté korenie.
- 6
Keď máme cestoviny a zemiaky uvarené, všetko spolu zmiešame a zalejeme pripravenou cibuľovo-paprikovou zmesou. Môžeme podávať aj s kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť.
Tiež granadír:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu