Šťavnatý granadír

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 11. marca 2025

Tak málo ingrediencií stačí na tak fajnový obed. Myslím si, že keď ho pripravíte podľa tohto receptu, inak ho už ani robiť nebudete. Zobraziť celý popisTak málo ingrediencií stačí na tak fajnový obed. Myslím si, že keď ho pripravíte podľa tohto receptu, inak ho už ani robiť nebudete. Tak poďme na to, bude to rýchlovka. ;-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

 (cestoviny)
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme ich variť do osolenej vody.

  2. 2

    Do vriacej osolenej vody dáme variť fliačky. Ja to množstvo robím od oka, ale stane sa mi, že nimi potom môžem nakŕmiť všetkých susedov :)

  3. 3

    Nakrájame si jednu cibuľu, ktorú opražíme na troche oleja a masla.

  4. 4

    Keď ju máme pekne do zlatista opraženú, tak ju zasypeme mletou červenou paprikou. Dávame však pozor, aby nezhorkla.

  5. 5

    POZOR! Tu je to tajomstvo šťavnatého granadíru, ktoré zabezpečí, že granadír nebude suchý. Cibuľovo-paprikovú zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dl), osolíme a necháme chvíľu povariť. Kto by chcel môže ešte pridať aj čierne mleté korenie.

  6. 6

    Keď máme cestoviny a zemiaky uvarené, všetko spolu zmiešame a zalejeme pripravenou cibuľovo-paprikovou zmesou. Môžeme podávať aj s kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mondi80
Super, milujem granadír, robím rovnako, moja babička ma ešte naučila, že pokial zostane výpek spod pečeného kurčaťa (iného masa) použiť pri príprave - to je potom mňamka
evanaaa
No, ja zasa robím granatír tak, ako nám ho robievala moja mama, jej mama, a pod. Zemiaky nakrájam na drobné kocky, na masti popražím cibuľu, pridám mletú papriku a napokon tie zemiaky, surové, nie varené pridám a dusím na tom cibuľovom základe domäkka. Je pravda, že pri tom treba sem-tam stáť a pomiešať, aby zemiaky neprihoreli, a dusiť do mäkka, ale môže sa občas podliať lyžicou teplej vody, až potom pridáme vopred uvarené cestoviny. Zemiaky viac nasiaknu tou chuťou, skúste a porovnajte.....