Grilovaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
mesačník Varecha, včera 10:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Perfektný tip na grilovačku pre milovníkov zeleniny.
porcií
príprava
Suroviny
2 ks väčší |
|
600 g |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
3 bochníčky |
|
hrsť |
|
Na paradajkovú salsu: | |
4 ks veľké |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažány a paradajky nakrájame na hrubšie kolieska. Kolieska baklažánu osolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou. Zmiešame olej s cesnakom a korením.
- 2
Na paradajkovú salsu vyrežeme z paradajok stredy so semienkami a zvyšok nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s nakrájanou jarnou cibuľkou, citrónovou šťavou, so soľou a s korením.
- 3
Baklažány poukladáme na rozohriaty gril a opečieme ich 4 minúty. Obrátime ich, jemne potrieme ochuteným olejom a pečieme ďalšie 4 minúty.
- 4
Kolieska paradajok poukladáme na gril, osolíme a krátko opečieme. Na seba vrstvíme grilované kolieska baklažánu a paradajok a medzi ne vkladáme plátky mozzarelly. Pokvapkáme ich zvyšným olejom, posypeme bazalkou a servírujeme so salsou.
Tiež grilovaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu