Grilovaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
mesačník Varecha, 1. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Perfektný tip na grilovačku pre milovníkov zeleniny.
porcií
príprava
Suroviny
| 2 ks väčší |
|
| 600 g |
|
| 1/2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| štipka |
|
| 3 bochníčky |
|
| hrsť |
|
| Na paradajkovú salsu: | |
| 4 ks veľké |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažány a paradajky nakrájame na hrubšie kolieska. Kolieska baklažánu osolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou. Zmiešame olej s cesnakom a korením.
- 2
Na paradajkovú salsu vyrežeme z paradajok stredy so semienkami a zvyšok nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s nakrájanou jarnou cibuľkou, citrónovou šťavou, so soľou a s korením.
- 3
Baklažány poukladáme na rozohriaty gril a opečieme ich 4 minúty. Obrátime ich, jemne potrieme ochuteným olejom a pečieme ďalšie 4 minúty.
- 4
Kolieska paradajok poukladáme na gril, osolíme a krátko opečieme. Na seba vrstvíme grilované kolieska baklažánu a paradajok a medzi ne vkladáme plátky mozzarelly. Pokvapkáme ich zvyšným olejom, posypeme bazalkou a servírujeme so salsou.
Tiež grilovaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu