Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán

Grilovaný baklažán s paradajkami a mozzarellou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 10:00
Grilovaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Perfektný tip na grilovačku pre milovníkov zeleniny.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks väčší
600 g
1/2 PL
2 PL
1 strúčik
 štipka
3 bochníčky
 hrsť
Na paradajkovú salsu:
4 ks veľké
2 ks
1 PL



Postup

  1. 1

    Baklažány a paradajky nakrájame na hrubšie kolieska. Kolieska baklažánu osolíme a necháme 10 minút vypotiť. Potom ich osušíme papierovou utierkou. Zmiešame olej s cesnakom a korením.

  2. 2

    Na paradajkovú salsu vyrežeme z paradajok stredy so semienkami a zvyšok nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s nakrájanou jarnou cibuľkou, citrónovou šťavou, so soľou a s korením.

  3. 3

    Baklažány poukladáme na rozohriaty gril a opečieme ich 4 minúty. Obrátime ich, jemne potrieme ochuteným olejom a pečieme ďalšie 4 minúty.

  4. 4

    Kolieska paradajok poukladáme na gril, osolíme a krátko opečieme. Na seba vrstvíme grilované kolieska baklažánu a paradajok a medzi ne vkladáme plátky mozzarelly. Pokvapkáme ich zvyšným olejom, posypeme bazalkou a servírujeme so salsou.

Diskusia k receptu