Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Bohémky fotorecept

jafana - fotkajafana, 1. septembra 2025
Bohémky (fotorecept)
Foto: jafana

Recept mám od starej mamy, robila ich často na rôzne oslavy. Po upečení im treba vyhradiť deň, aby zmäkli.

30 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
1 ks
1 ks
2 PL
4 PL
1 ks
50 ml
Plnka:
0,5 l
2 PL
4 PL
2 ks
250 g
150 g
2 PL
Poleva:
80 g (100 % tuk)
80 g
30 g
2 PL
1 PL



Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny sa zmiesia spolu, cesto sa rozdelí na 3 časti. Každá časť sa vyvaľká na plát a upečú sa (na 190 °C ).

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: ½ l mlieka, 2 lyžice krupicovej múky, 4 lyžice cukru, 2 balíky vanilkového cukru sa uvaria na hustú kašu. Potom sa vymieša 250 g masla so 150 g cukru a 2 lyžicami kakaa a primieša sa vychladnutá kaša.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pláty sa naplnia, najlepšie deň vopred. Potom sa zákusok poleje kakaovou polevou - margarín, práškový cukor, kakao vymiešať (na teplom sporáku), pridať 2 lyžice mlieka a 1 lyžicu maizeny.

    Bohémky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je to jednoduchý koláč, po zmäknutí chutí výborne. Nech Vám chutí!

Diskusia k receptu