Bohémky fotorecept
Recept mám od starej mamy, robila ich často na rôzne oslavy. Po upečení im treba vyhradiť deň, aby zmäkli.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| Plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
| 80 g (100 % tuk) |
|
| 80 g |
|
| 30 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny sa zmiesia spolu, cesto sa rozdelí na 3 časti. Každá časť sa vyvaľká na plát a upečú sa (na 190 °C ).
-
2
Plnka: ½ l mlieka, 2 lyžice krupicovej múky, 4 lyžice cukru, 2 balíky vanilkového cukru sa uvaria na hustú kašu. Potom sa vymieša 250 g masla so 150 g cukru a 2 lyžicami kakaa a primieša sa vychladnutá kaša.
-
3
Pláty sa naplnia, najlepšie deň vopred. Potom sa zákusok poleje kakaovou polevou - margarín, práškový cukor, kakao vymiešať (na teplom sporáku), pridať 2 lyžice mlieka a 1 lyžicu maizeny.
-
4
Je to jednoduchý koláč, po zmäknutí chutí výborne. Nech Vám chutí!









Diskusia k receptu