Sladký toast vo vajíčku
mesačník Varecha, včera 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý Zobraziť celý popisBagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý grécky jogurt, ktorý sa fantasticky hodí k sladkým plátkom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so smotanou, s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky pripravíme vločky na obaľovanie.
- 2
Plátky bagety ponoríme do vaječnej zmesi a necháme ich chvíľu nasiaknuť tekutinou. Medzitým na veľkej panvici rozpustíme maslo.
- 3
Namočené plátky bagety vyberieme, necháme ich mierne odkvapkať a obalíme v ovsených vločkách. Vložíme ich do panvice s rozpusteným maslom a na miernom ohni smažíme dozlatista z oboch strán.
- 4
Toasty rozdelíme na taniere, jemne ich posypeme škoricou a dozdobíme čerstvým ovocím. Podľa chuti pocukrujeme a podávame s bielym jogurtom. Môžeme doplniť napríklad malinovým džemom.
Tiež toast:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu