Sladký toast vo vajíčku
mesačník Varecha, 23. marca 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý Zobraziť celý popisBagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý grécky jogurt, ktorý sa fantasticky hodí k sladkým plátkom.
porcie
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so smotanou, s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky pripravíme vločky na obaľovanie. 
- 2
Plátky bagety ponoríme do vaječnej zmesi a necháme ich chvíľu nasiaknuť tekutinou. Medzitým na veľkej panvici rozpustíme maslo. 
- 3
Namočené plátky bagety vyberieme, necháme ich mierne odkvapkať a obalíme v ovsených vločkách. Vložíme ich do panvice s rozpusteným maslom a na miernom ohni smažíme dozlatista z oboch strán. 
- 4
Toasty rozdelíme na taniere, jemne ich posypeme škoricou a dozdobíme čerstvým ovocím. Podľa chuti pocukrujeme a podávame s bielym jogurtom. Môžeme doplniť napríklad malinovým džemom. Tiež toast:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu