Sladký toast
Sladký toast

Sladký toast vo vajíčku

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 07:00
Sladký toast vo vajíčku
Foto: Kulinární studio MAFRA

Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý Zobraziť celý popisBagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý grécky jogurt, ktorý sa fantasticky hodí k sladkým plátkom.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

3 ks
100 ml
50 g
1 ČL
50 g
8 tenkých plátkov
50 g
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so smotanou, s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky pripravíme vločky na obaľovanie.

  2. 2

    Plátky bagety ponoríme do vaječnej zmesi a necháme ich chvíľu nasiaknuť tekutinou. Medzitým na veľkej panvici rozpustíme maslo.

  3. 3

    Namočené plátky bagety vyberieme, necháme ich mierne odkvapkať a obalíme v ovsených vločkách. Vložíme ich do panvice s rozpusteným maslom a na miernom ohni smažíme dozlatista z oboch strán.

  4. 4

    Toasty rozdelíme na taniere, jemne ich posypeme škoricou a dozdobíme čerstvým ovocím. Podľa chuti pocukrujeme a podávame s bielym jogurtom. Môžeme doplniť napríklad malinovým džemom.

Diskusia k receptu