Snehový dezert
Snehový dezert

Pavlovovej minitortičky

Martina Pavleje
recept z filmu Keď život chutí, 19. marca 2025
Pavlovovej minitortičky
Foto: Martina Pavleje

Je mnoho receptov, ktoré vyzerajú náročne, no v skutočnosti nie sú. Snehová Pavlovovej torta k nim určite patrí. Stačí si len vybrať, či Zobraziť celý popisJe mnoho receptov, ktoré vyzerajú náročne, no v skutočnosti nie sú. Snehová Pavlovovej torta k nim určite patrí. Stačí si len vybrať, či chcete minitortičky, alebo jednu veľkú tortu. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.

20 ks
porcií
20 minút
príprava
150 minút
na 110 °C

Suroviny

4 ks
1 štipka
200 g
Na servírovanie:
1 l
500 g (maliny, čučoriedky)
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru nastavíme na 110 °C (horúci vzduch) a plech vystelieme papierom na pečenie.

  2. 2

    Do mixovacej nádoby robota vložíme bielky, štipku soli a cukor. Šľaháme, kým nie je sneh hladký, pevný a pri vytiahnutí metličky sa jeho špička neohne, ale zostane rovná.

  3. 3

    Pomocou cukrárskeho vrecka s nadstavcom alebo lyžice vytvarujeme na plech malé jednoporciové bochníčky – veľkosťou by mali zodpovedať dnu väčšieho pohára. Medzi nimi necháme dostatok miesta, pretože pri pečení mierne zväčšia objem.

  4. 4

    Pečieme (sušíme) pri 110 °C približne 2,5 hodiny. Po upečení snehové korpusy necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Pred podávaním vyšľaháme smotanu na pevnú šľahačku. Nepotrebujeme ju sladiť, keďže snehový základ je dostatočne sladký. Pomocou cukrárskeho vrecka alebo lyžice nanesieme na každý kúsok približne rovnaké množstvo šľahačky, ako je jeho veľkosť.

  6. 6

    Dozdobíme ovocím a čokoládovými kúskami. Hotové Pavlovovej minitortičky necháme v chladničke niekoľko hodín, aby sa chute prepojili, ale môžeme ich podávať aj hneď.

Diskusia k receptu