Zemiaková roláda
Zemiaková roláda

Klobása v zemiakovom ceste fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 11:27
Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept)
Foto: tejaja

Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na obed alebo večeru.

4-5
porcie
20 (+ varenie zemiak minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g (uvarené v šupke)
250-300 g (podľa potreby)
1 ks
1 štipka
Okrem toho:
1 ks
cca 80 g strúhaný
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Klobásu obvaríme v troche vody. Vyberieme a necháme vychladnúť.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme vajíčko, trošička osolíme a múku pridáme podľa potreby tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Múky nepridávame zbytočne veľa.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto na doske vyvaľkáme na hrubý plát a dĺžku zvolíme podľa dĺžky klobásy.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do stredu uložíme klobásu.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Klobásu do cesta zabalíme, popritláčame ku klobáse a vytvoríme hrubý valec. Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme späť do rúry a dopečieme.

    Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s hlávkovou alebo kyslou kapustou pripravenou podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu