Klobása v zemiakovom ceste fotorecept
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na obed alebo večeru.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g (uvarené v šupke) |
|
| 250-300 g (podľa potreby) |
|
| 1 ks |
|
| 1 štipka |
|
| Okrem toho: | |
| 1 ks |
|
| cca 80 g strúhaný |
|
| 1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Klobásu obvaríme v troche vody. Vyberieme a necháme vychladnúť.
-
2
Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme vajíčko, trošička osolíme a múku pridáme podľa potreby tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Múky nepridávame zbytočne veľa.
-
3
Cesto na doske vyvaľkáme na hrubý plát a dĺžku zvolíme podľa dĺžky klobásy.
-
4
Do stredu uložíme klobásu.
-
5
Klobásu do cesta zabalíme, popritláčame ku klobáse a vytvoríme hrubý valec. Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.
-
6
Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
-
7
Dáme späť do rúry a dopečieme.
-
8
Podávame s hlávkovou alebo kyslou kapustou pripravenou podľa svojej chuti.









Diskusia k receptu