Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 14:45
Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou
Foto: helena10

Tento koláč je u nás veľmi obľúbený. Na meranie surovín vám postačí 250 ml hrnček a polievková lyžica.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
1/3 KL
1 bal.
1 bal.
2 ks
1 hrnček (3,5 %)
1/2 hrnčeka
Jablková zmes:
8 ks domáce
2 PL
1 PL
1 KL nastrúhaná
 domáca
Škoricová posýpka:
4 PL
4 PL
1 PL
4 PL studené
Na vymastenie a posypanie plechu:



Postup

  1. 1

    Cesto: v miske vymiešam sypké suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom poriadne vymiešam na jednoliate cesto.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na plech 22x33 cm potretý olejom a posypaný hrubou múkou.

  3. 3

    Na cesto rovnomerne rozložím jablkovú zmes, ktorú som si pripravila z našich očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk. Dochutila som podľa seba. Hrozienka boli dopredu zaliate horúcou vodou a scedené.

  4. 4

    Zvrchu jablká popichám sem-tam vidličkou, aby sa dostali hlbšie do cesta.

  5. 5

    Potom celý povrch posypem škoricovou mrveničkou pripravenou z uvedených surovín. Posýpku si môžete spraviť podľa svojej chuti.

  6. 6

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem špajľou. Vychladený jablčník nakrájam.

Diskusia k receptu

farbuska
Ďalší zo sympatických jablčníkov z tvojej "jablkovej kuchárskej knihy". Príde u mňa na rad. Ďakujem.