Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou
Tento koláč je u nás veľmi obľúbený. Na meranie surovín vám postačí 250 ml hrnček a polievková lyžica.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1/3 KL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 hrnček (3,5 %) |
|
1/2 hrnčeka |
|
Jablková zmes: | |
8 ks domáce |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL nastrúhaná |
|
domáca |
|
|
|
Škoricová posýpka: | |
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
4 PL studené |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: v miske vymiešam sypké suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom poriadne vymiešam na jednoliate cesto.
- 2
Hotové cesto vylejem na plech 22x33 cm potretý olejom a posypaný hrubou múkou.
- 3
Na cesto rovnomerne rozložím jablkovú zmes, ktorú som si pripravila z našich očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk. Dochutila som podľa seba. Hrozienka boli dopredu zaliate horúcou vodou a scedené.
- 4
Zvrchu jablká popichám sem-tam vidličkou, aby sa dostali hlbšie do cesta.
- 5
Potom celý povrch posypem škoricovou mrveničkou pripravenou z uvedených surovín. Posýpku si môžete spraviť podľa svojej chuti.
- 6
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem špajľou. Vychladený jablčník nakrájam.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu