Palacinková torta s tromi plnkami
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 300 g |
|
| Jahodová plnka: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| 1 dl |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| Vanilkový krém: | |
| 2 bal. |
|
| 5 PL |
|
| 5 dl |
|
| 150 g |
|
| 300 ml |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Z cesta pečieme na panvici palacinky do zlatista z oboch strán. Mne ich vyšlo 15 palaciniek a panvicu mám s priemerom 22 cm.
- 2
Jahodová plnka: Jahody umyjeme a nakrájame. Dáme do hrnca, pridáme vodu a cukor a varíme. Uvarené rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu, Gustin a chvíľu varíme kým nezhustne. Odstavíme a do horúceho ešte vmiešame maslo. Necháme vychladnúť za občasného miešania.
- 3
Vanilkový krém: Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame zmäknuté maslo.
- 4
Na záver ešte vyšľaháme šľahačku. Podľa potreby môžeme dodať Smetafix. Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- 5
Plníme - palacinka, 2-3 PL vanilkový krém, palacinka, 1-2 PL jahodová plnka, nakrájané jahody, palacinka, 2 PL šľahačka a opakujeme. Palacinkovú tortu ľubovoľne ozdobíme.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu