Slaný kapustový koláč
Slaný kapustový koláč

Verzere fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 12:56
Verzere (fotorecept)
Foto: tejaja

Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou. Tento recept mám z knihy, ktorá vyšla v 80-tych rokoch, a obsahuje Zobraziť celý popisVerzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou. Tento recept mám z knihy, ktorá vyšla v 80-tych rokoch, a obsahuje veľa výborných receptov rôznych národov. V zime verzere nesmie chýbať. Robila som ho aj s hlávkovou kapustou, ale s kyslou nám chutí viac.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
100 ml
100 ml
Náplň:
600 g
2 ks (uvarené natvrdo)
3 ks
 (čerstvá alebo sušená)
Na potretie pred pečením:
1 ks
Na potretie po upečení:
2 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu trocha poprekrajujeme. Na oleji orestujeme nakrájané cibule. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme čiernym korením a šalviou (čerstvú narežeme nadrobno, sušenú namrvíme). Podusíme asi 15 minút.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Natvrdo uvarené vajíčka nasekáme a vmiešame do kapusty. Necháme vychladnúť.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky prísady na cesto zmiešame a dobre vypracujeme. Cesto rozdelíme na polovice.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každú vyvaľkáme na štvorec asi 20x20 cm.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na jeden štvorec dáme náplň trocha do kopčeka.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme druhým cestom.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Okraje poprehýňame nahor, aby sa cesto nerozchádzalo. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme na 170 °C dozlata. Upečený piroh hneď potrieme roztopeným maslom.

    Verzere (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame (do stredu ako tortu) a podávame.

  10. 10

    Poznámka: Verzere môžeme pripravovať aj z hlávkovej kapusty. V tom prípade postupujeme úplne rovnako, len namiesto kyslej kapusty dáme podusiť najemno nastrúhanú hlávkovú kapustu.

Diskusia k receptu