Domáci bezlepkový chlieb
Domáci bezlepkový chlieb

Semiačkový bezlepkový chlieb bez kysnutia

novalim - fotkanovalim, 22. marca 2025. Komerčný recept.
Semiačkový bezlepkový chlieb bez kysnutia
Foto: novalim

Ak si radi doma pečiete vlastné domáce chlebíky bez lepku, máme pre vás jeden veľmi praktický recept na chutný bezlepkový chlieb. Je plný Zobraziť celý popisAk si radi doma pečiete vlastné domáce chlebíky bez lepku, máme pre vás jeden veľmi praktický recept na chutný bezlepkový chlieb. Je plný zdravých semienok, ktoré obsahujú množstvo bielkovín, vitamínov a vlákniny. Na jeho prípravu vám postačí pár minút. A keďže cesto nepotrebuje kysnúť, šup s ním rýchlo do rúry. Potom si už len počkajte na krásny, chutný a voňavý výsledok. Dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk

1 bochník
porcia
15 (+ odležanie cest minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

4 ks
160 g tučný
50 g
40 g (alebo pomleté ľanové semienka)
20 g
30 g (alebo pomleté mandle)
50 g posekané (rôzne druhy, napr. slnečnicové, tekvicové, atď.)
3-4 g
4 g
7 g
Na posypanie (nemusí byť):
 celé




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise metličkou premiešame jogurt s vajíčkami. Pridáme všetky ostatné suché prísady, dobre premiešame a vypracujeme na hladké lepivé cesto. Necháme odpočinúť aspoň 15 minút.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto prenesieme na plech a mokrými rukami vytvarujeme do oválneho vyššieho bochníka. Povrch môžeme ešte podľa chuti posypať celými semiačkami rôzneho druhu.

  3. 3

    Vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 165 °C. Pečieme približne 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, aby chlebík nespľasol. Na konci pečenia urobíme test špajdľou. Ak vyjde z cesta von suchá, chlebík je upečený. Po vybratí z rúry ho preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu