Zemiakové palacinky so slivkovým lekvárom fotorecept
Tieto palacinky sú iné ako klasika, ale zato veľmi chutné. Kombinácia jedla, kde sú zemiaky, aj keď ich vôbec necítiť, a slivkového lekváru Zobraziť celý popisTieto palacinky sú iné ako klasika, ale zato veľmi chutné. Kombinácia jedla, kde sú zemiaky, aj keď ich vôbec necítiť, a slivkového lekváru je úžasná. Ak máme zvyšné v šupke uvarené zemiaky, je to ideálne jedlo na ich zužitkovanie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky najemno nastrúhame.
-
2
Pridáme múku, vajcia, vanilkový cukor a mlieko a metličkou premiešame. Cesto je trocha hustejšie ako na klasické palacinky.
-
3
Na panvici pečieme palacinky trocha menšie a jemne hrubšie ako klasické palacinky.
-
4
Každú palacinku potrieme slivkovým lekvárom a posypeme troškou sekaných orechov.
-
5
Preložíme na polovicu a na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Jeee, vitajte🙋
Použila som klasicky trošinka oleja, len vymastila panvicu. V strede sa urobî akoby pena, ale nenechajte sa zmiasť, nie je to nedopečenosť, tieto palacinky sú rýchlo upečené. A použite poctivé povidla. Ak by ste ich mali veľmi hustę, zrieďte ich lyžicou rumu. 😀
To s tými zemiakmi je výborný nápad. Máš to vychytané, veľakrát človek potrebuje zopár zemiačikov uvarených v šupke a tak sú poruke.
Áno, veľmi sa mi to osvedčilo, najmä keď treba uvariť niečo veľmi rýchlo: zemiaky uvarené, vychladnuté, hned´sa s nimi môže robiť. Napr. sedliacka omeleta je o pár minút na stole. Ale aj mnoho iných jedál.