Mikiho coleslaw šalát
Miki Streetfood, včera 18:30

Foto: Archív Mikiho Sisáka
Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kapustu očistíme od vrchných listov a vyrežeme spodnú tvrdú časť. Potom ju ručne alebo pomocou krájača na zeleninu nasekáme na čo najtenšie pásiky.
- 2
Nakrájanú kapustu osolíme, premiešame a necháme aspoň hodinu alebo ešte lepšie cez noc v chladničke odležať.
- 3
Takto odležanú kapustu scedíme od prebytočnej šťavy, pridáme majonézu, jablčný ocot, šťavu a nastrúhanú kôru z umytého citróna.
- 4
Všetko spolu premiešame. Dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením tak, aby mal šalát jemnú sladkokyslú chuť.
- 5
Takto pripravený coleslaw šalát podávame s hot dogmi, ale hodí sa ako príloha pri každej správnej grilovačke.
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu