Kapustový šalát
Kapustový šalát

Mikiho coleslaw šalát

Miki Sisák
Miki Streetfood, včera 18:30
Mikiho coleslaw šalát
Foto: Archív Mikiho Sisáka

Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

1/2 ks stredne veľká
2-3 PL (min. 80 % tuku)
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu očistíme od vrchných listov a vyrežeme spodnú tvrdú časť. Potom ju ručne alebo pomocou krájača na zeleninu nasekáme na čo najtenšie pásiky.

  2. 2

    Nakrájanú kapustu osolíme, premiešame a necháme aspoň hodinu alebo ešte lepšie cez noc v chladničke odležať.

  3. 3

    Takto odležanú kapustu scedíme od prebytočnej šťavy, pridáme majonézu, jablčný ocot, šťavu a nastrúhanú kôru z umytého citróna.

  4. 4

    Všetko spolu premiešame. Dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením tak, aby mal šalát jemnú sladkokyslú chuť.

  5. 5

    Takto pripravený coleslaw šalát podávame s hot dogmi, ale hodí sa ako príloha pri každej správnej grilovačke.

Diskusia k receptu