Jednoduchý jablkový závin z lístkového cesta
foodblog Medové motúzy, dnes 16:00

Foto: Jana Štrbková
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 bal. (rozvaľkané chladené) |
|
4 ks |
|
z 1 citróna |
|
2 ČL |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
50 g roztopené |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Hrozienka zalejeme mandľovým likérom.
- 2
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Nešúpeme ich. Jabĺčka pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame v miske.
- 3
Lístkové cestá rozbalíme. Na polovicu každého plátu rozložíme jabĺčka, nechávame voľné asi 2 cm okraje. Posypeme ich vanilkovým cukrom, škoricou, pridáme hrozienka, ktoré sme vybrali z likéru. Posypeme nahrubo nasekanými lieskovcami, polejeme medom a roztopeným maslom.
- 4
Cez plnku preložíme cesto a spoje dobre pritlačíme vidličkou, aby počas pečenia zo závinov nevytiekla šťava.
- 5
Zvrchu cesto priečne narežeme, potrieme rozmiešaným marhuľovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 6
Záviny pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 – 30 minút dozlatista.
- 7
Upečené záviny vyberieme z rúry a ešte horúce potrieme marhuľovým džemom.
Tiež jablkový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu