Citrónový cheesecake
Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake s kyslou smotanou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, dnes 11:21

Suroviny

250 g
5 PL
6 PL
120 g
500 g (Lučina, Philadelphia)
z 1 citróna
2 ks
2 bal.
360 g




Postup

  1. 1

    Dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme 2 PL hnedého cukru.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 210 °C. Rozmixované maslové sušienky zmiešame s 3 PL hnedého cukru a roztopeným maslom. Zmes rovnomerne nanesieme na dno formy. Dáme piecť do rúry na 4 minúty.

  3. 3

    Citrónový Krém: Krémový syr zmiešame so šťavou z citróna, vajíčkami, 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Citrónový krém vylejeme na predpečenú sušienkovú vrstvu. Aby bol krém nanesený rovnomerne, formou zatrasieme, poprípade ňou zľahka udrieme o pracovnú dosku. Teplotu v rúre znížime na 170 °C a vrátime do rúry na 20 minút.

  5. 5

    Smotanový krém: Kyslú smotanu zmiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.

  6. 6

    Keď sa koláč upiekol, vypneme rúru, nanesieme smotanovú vrstvu a dáme do vypnutej teplej rúry na 5 minút. Cheesecake necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na 4-5 hodín.

Diskusia k receptu