Citrónový cheesecake s kyslou smotanou
Postup
-
1
Dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme 2 PL hnedého cukru.
- 2
Rúru predhrejeme na 210 °C. Rozmixované maslové sušienky zmiešame s 3 PL hnedého cukru a roztopeným maslom. Zmes rovnomerne nanesieme na dno formy. Dáme piecť do rúry na 4 minúty.
- 3
Citrónový Krém: Krémový syr zmiešame so šťavou z citróna, vajíčkami, 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
- 4
Citrónový krém vylejeme na predpečenú sušienkovú vrstvu. Aby bol krém nanesený rovnomerne, formou zatrasieme, poprípade ňou zľahka udrieme o pracovnú dosku. Teplotu v rúre znížime na 170 °C a vrátime do rúry na 20 minút.
- 5
Smotanový krém: Kyslú smotanu zmiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
- 6
Keď sa koláč upiekol, vypneme rúru, nanesieme smotanovú vrstvu a dáme do vypnutej teplej rúry na 5 minút. Cheesecake necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na 4-5 hodín.
Tiež citrónový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu