Karamelky s vanilkou a čokoládou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
mesačník Varecha, dnes 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Na zdobenie sme použili čokoládu s obsahom kakaa 60 %, pretože tú milujeme. Ale môžete použiť aj mliečnu či inú obľúbenú čokoládu.
50 ks
porcií
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvaríme si karamelovú hmotu podľa základného receptu.
- 2
Odstavíme z ohňa a pridáme do nej vyškrabané semienka z jedného vanilkového struku, starostlivo ich premiešame.
- 3
Po krátkom odstátí hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
- 4
Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky. Karamelky postriekame rozpustenou horkou čokoládou.
Tiež karamelové cukríky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu