Karamelové cukríky
Karamelové cukríky

Karamelky s vanilkou a čokoládou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
Karamelky s vanilkou a čokoládou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Na zdobenie sme použili čokoládu s obsahom kakaa 60 %, pretože tú milujeme. Ale môžete použiť aj mliečnu či inú obľúbenú čokoládu.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks (60 %)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si karamelovú hmotu podľa základného receptu.

  2. 2

    Odstavíme z ohňa a pridáme do nej vyškrabané semienka z jedného vanilkového struku, starostlivo ich premiešame.

  3. 3

    Po krátkom odstátí hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky. Karamelky postriekame rozpustenou horkou čokoládou.

Diskusia k receptu