Zemiakové mrkvičky fotorecept
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte rodine takéto mrkvičky. Určite potešíte najmä deti.
4
porcie
porcie
30 (+ varenie zemiak minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme 1 vajce, múku a soľ a vypracujeme cesto.
-
2
Z cesta tvoríme "mrkvičky“ asi 10-12 cm dlhé.
-
3
Obalíme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
-
4
Vyprážame ich zo všetkých strán na oleji.
-
5
Do mrkvičiek zapichneme kúsok vňate.
- 6
Hneď teplé podávame ako prílohu namiesto klasicky pripravených zemiakov, najlepšie sa hodia k mäsu s omáčkou.
Tiež zemiakové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu