Kačacie stehná na kyslej kapuste fotorecept
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra Zobraziť celý popisKačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra bude pracovať za nás.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do pekáča dáme kyslú kapustu aj so šťavou, nežmýkame ju. Vrch posypeme nasekaným cesnakom, mletým korením a čerstvo mletou soľou s kurkumou.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na kapustu položíme kačacie nôžky, ktoré sme osolili a okorenili čiernym korením.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zakryjeme alobalom, vložíme do rúry, zapneme ju na 170 °C a pečieme asi 2 hodiny. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Ak treba, ešte dopečieme. Rúru nezapíname dopredu, tým zabezpečíme, že tuk z kačice sa bude pomaly vytápať a ochucovať kapustu.
- 4
 Podávame s knedľou alebo zemiakmi, podľa chuti.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 4
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu