Pečené kačacie stehná
Pečené kačacie stehná

Kačacie stehná na kyslej kapuste fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 13:27
Kačacie stehná na kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: tejaja

Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra Zobraziť celý popisKačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra bude pracovať za nás.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
800 g
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do pekáča dáme kyslú kapustu aj so šťavou, nežmýkame ju. Vrch posypeme nasekaným cesnakom, mletým korením a čerstvo mletou soľou s kurkumou.

    Kačacie stehná na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kapustu položíme kačacie nôžky, ktoré sme osolili a okorenili čiernym korením.

    Kačacie stehná na kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom, vložíme do rúry, zapneme ju na 170 °C a pečieme asi 2 hodiny. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Ak treba, ešte dopečieme. Rúru nezapíname dopredu, tým zabezpečíme, že tuk z kačice sa bude pomaly vytápať a ochucovať kapustu.

  4. 4

    Podávame s knedľou alebo zemiakmi, podľa chuti.

Diskusia k receptu