Kačacie stehná na kyslej kapuste fotorecept
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra Zobraziť celý popisKačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek. Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra bude pracovať za nás.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do pekáča dáme kyslú kapustu aj so šťavou, nežmýkame ju. Vrch posypeme nasekaným cesnakom, mletým korením a čerstvo mletou soľou s kurkumou.
-
2
Na kapustu položíme kačacie nôžky, ktoré sme osolili a okorenili čiernym korením.
-
3
Zakryjeme alobalom, vložíme do rúry, zapneme ju na 170 °C a pečieme asi 2 hodiny. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Ak treba, ešte dopečieme. Rúru nezapíname dopredu, tým zabezpečíme, že tuk z kačice sa bude pomaly vytápať a ochucovať kapustu.
- 4
Podávame s knedľou alebo zemiakmi, podľa chuti.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu